петък, 22 ноември 2013 г.

Топла картофена салата

Това е нещо, което ми хрумна докато вървях снощи към къщи. Пълна импровизация с налични продукти. Можете да добавите каквото сметнете, че ще ви бъде вкусно. Предлагам ви моя вариант. Експериментите от вас :)

Продукти:

2 сварени картофа
5 бр. рулца от раци
1 бр. печена чушка
100 г гъби
1 шепа маслини
1 с. л. балсамов оцет
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
магданоз
сол
черен пипер

Картофите и рулцата се нарязват на едри парчета. Гъбите се режат на филийки, а чушката на по-ситно. Зехтинът се загрява и в него се изсипват гъбите. Пържат се 2-3 минути и се прибавят картофите. Изпържват се до златисто от всички страни. Прибавят се чушките и рачешките рулца, маслините и ситно нарязаният чесън. Готви се още 4-5 минути. Прибавя се оцетът и магданоз. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Разбърква се хубаво и се сервира топло.

Рецептата е подходяща и за пости - за дните, в които е разрешено хапването на риба. А ако не искате рачешките рулца, можете да ги пропуснете. Би вървяла и царевица, но аз забравих да сложа :)

4 коментара:

  1. Вкусна,много вкусна тази салатка....Направо си е чудно основно!Браво,Или:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Каква ти салата! Това си е едно разкошно топло ястие. Наливай виното!

    ОтговорИзтриване
  3. Спонтанните идеи са винаги и много оригинални. Интересно хрумване. И изглежда много вкусно. С такава салата друго ястие не ми трябва.

    ОтговорИзтриване
  4. Дам, присъединявам се и аз към мнението на Йоли. :) Идеално бих си хапнала с тази импровизация, Иле! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...